Chodská keramika, chodska keramika, Jana Psutková, kerJP, prodej keramiky, domažlice, klenčí pod čerchovem
Úvod     Ceník miniatury     Ceník velké zboží     O firmě     Objednávky     Kontakt     


Vážení přátelé!

Jistě se mnoho z Vás setkalo s chodskou keramikou, vyráběnou v Klenčí pod Čerchovem. Tradice této pestře a bohatě zdobené keramiky sahá až do počátku minulého století.

Na vzniku samotného dekoru pracovalo více místních keramiků. Dekor doznal postupně velkých změn a stále se postupně vyvíjí. Dekor je dnes propracovanější a výraznější. K dispozici jsou kvalitnější suroviny.

Jeden z hlavních tvůrců tohoto dekoru byl František Míča, u kterého pracoval jako hrnčíř můj děda Josef Zahoř.

Dovolte tedy krátké představení:

KJP keramika Jana Psutková je firma, která vznikla v roce 1991 a navazuje na starou a bohatou tradici klenečských hrnčířů. Vyrábí svůj vlastní originální střep ve velkém výběru, převážně chodskou užitkovou a dekorativní keramiku. Ručně malovaný barevný dekor na bílém a černém podkladě. Na bílém podkladě může být též malba jen modrá, zelená nebo v jiné barvě dle přání. Dekor také doplňujeme na přání zákazníka nápisem k různým příležitostem a jubileím. Cílem našeho snažení, jemuž je podřízen chod firmy, je spokojenost zákazníka.

Jsme jediní výrobci chodské keramiky v místě původu Klenčí pod Čerchovem. Naše značkové zboží si můžete pořídit v naší bezbariérové provozovně, kde na přání organizujeme ukázky výroby, v prodejnách na různých místech  republiky nebo zásilkovou službou. Také vystavujeme na výstavištích např. v Českých Budějovicích, Litoměřicích, Olomouci, Lysé nad Labem, atd.

Keramika Jana Psutková Vás tímto zve na návštěvu naší provozovny a přeje spkojenost s našimi výrobky. 

 




Chodská keramika, Jana Psutková, Klenčí pod Čerchovem, tel.: 379 795 355, 721 630 086

Petr Szabo (c) 2009